Monday, July 29, 2024

DEKO Hoved- og totalentreprise transformerer kontorer til smagfuld bistro på Jorcks Passage

Den historiske bygning Jorcks Passage har gennemgået en omfattende transformation. Blandt andet er hele to kontorlejemål omdannet til et fælles kantine- og mødecenter, nu kaldet Jorcks Bistro, hvor DEKO har stået for hovedentreprisen med blik for at bevare passagebygningens rustikke ånd.

Mellem Vimmelskaftet og Skindergade i hjertet af København ligger Jorcks Passage, som i mere end 125 år har huset erhvervsdrivende og besøgende. Og ikke mindst prydet bybilledet med sin smukke, tidløse arkitektur.

Mens det ikoniske byrum er uforandret på ydersiden, er Jorcks Passage indvendigt blevet moderniseret. I samarbejde med AFRY og DesignGroup Architects har DEKO Hoved- og totalentreprise omdannet tidligere kontorer til en helt ny og smagfuld bistro til fælles brug for passagens lejere.

En gennemgribende, men nænsom proces

Som altid med ældre bygningsværker har det krævet særlig omhu, byggeteknisk snilde og ikke mindst tålmodighed at modernisere Jorcks Passage uden at kompromittere de originale konstruktioner, den historiske ånd og ikke mindst arkitektur.

Som hovedentreprenør på opgaven har DEKO stået for styringen af alle faggrupperne, så bygningen er helt ajour med moderne krav til sikkerhed og funktionalitet. Også indretningens æstetik er udført med tanke på, at den skal afspejle passagens historiske kontekst.

Derfor er Jorcks Bistro indrettet efter den industrielle stilart, hvor man kombinerer kreativitet og rå luksus ved brug af kontraster og upolerede detaljer. Det være sig f.eks. bygningens smukke, originale træspær og blottede ventilationsrør i loftet, der i kombination med monterede DEKO FG New York fuldglasvægge tilfører bistroen moderne elegance og samtidig hylder den rå simplicitet.

Læs mere om DEKO Hoved- og Totalentreprise.

Om os

Nyheder